InEen-header-weekbericht-10406
 

2 juli 2021

 
 
 

Sinds gisterenavond is het portaal waar huisartsen en andere vaccinatie-uitvoerders vaccinatiebewijzen kunnen genereren in de lucht. Dat had de nodige voeten in aarde. Na de laatste technische aanpassingen zou het portaal vanaf vandaag goed moeten werken. De route via de huisarts is uitsluitend bedoeld voor patiënten die door de huisarts of via de huisartsenpost zijn gevaccineerd en waarvan de vaccinatie niet in het RIVM-register staat. Staat de vaccinatie wel bij het RIVM geregistreerd, dan is het bewijs beschikbaar via CoronaCheck. Meer informatie over de uitzonderingsroute via de huisarts staat op LINK. Tot slot nog een bericht voor de huisartsenposten: het declaratieportaal van SNPG voor het uitvoeren van de coronavaccinaties bij kleinschalige woonvormen gaat op 15 juli open. Volgende week krijgen we meer informatie van SNPG en RIVM over de wijze van declareren. Deze delen we op LINK.

 

Goed weekend!

 

Anoeska Mosterdijk,
directeur InEen

 

 
 
 
InEen-Tweedaagse-2021

Schrijf nu in voor de InEen Tweedaagse op 29 en 30 september

Er zijn nieuwe namen toegevoegd aan het programma van de Tweedaagse, die dit jaar volledig in het teken staat van Leiderschap & samenwerking. Charlot van Stigt Thans, partner bij Youfacilitate en eigenaar van VanStrategie, leidt ons als dagvoorzitter door beide dagen en stimuleert het goede gesprek. Frank Beemer, academic director van de leergang Ketenregie in de zorg aan de Erasmus Academie, gaat in op het thema Samenwerken in netwerken. Tijdens dit eerste fysieke InEen-evenement na lange tijd, kunnen we een beperkt aantal deelnemers ontvangen. Daarom richten we ons specifiek op de (huisarts)bestuurders van onze lidorganisaties. Wil je erbij zijn, schrijf dan snel in. Bij overinschrijving volgt een loting. Bekijk het programma en schrijf je direct in

 
 

CORONA

ineen-lhv-nhg.png
InEen, LHV en NHG werken nauw samen in de aanpak van en communicatie over COVID-19 in de huisartsenzorg.

 

NHG-advies scheiden patiëntenstromen en gebruik mondneusmaskers in de huisartsenzorg

Omdat het aantal COVID-besmettingen daalt is het actuele NHG-advies dat patiënten zonder mondneusmasker de huisartsenpraktijk kunnen betreden. Tenzij er bewezen COVID-19-infectie of verdenking is op COVID-19 of er redenen zijn voor thuisquarantaine. Dan wordt een chirurgisch mondneusmasker geadviseerd. Dit advies geldt ook voor huisartsenposten. Lees verder op LINK. Lees ook het uitgebreide bericht van het NHG over gebruik van mondneusmaskers en patiëntenstromen bij risiconiveau ‘zorgelijk’.

berichten wordt geladen
EXPLODED_ERASE_DETONATOR_002
berichten wordt geladen

Bijeenkomst - Hoe organiseer ik een effectief multidisciplinair overleg in mijn regio?

Bij de zorg voor kwetsbare ouderen is samenwerking en afstemming met andere disciplines in de eerste en nulde lijn van groot belang. Op welke manier werk je als huisarts en POH goed samen met andere zorgverleners? En hoe zorg je ervoor dat (optimaal) gebruik wordt gemaakt van ieders expertise? Tijdens een (online) bijeenkomst op 7 september (10:00-11:30 uur) deelt een aantal regio’s hun ervaringen met multidisciplinaire afstemming. De één zet in op het MDO (multidisciplinair overleg), de ander heeft een geriatrisch expertteam beschikbaar. Meld je vast aan

berichten wordt geladen

Ledensessie samenloop problematiek rondom twee preferente verzekeraars

InEen krijgt regelmatig signalen over problemen rond de contractering in regio’s waar twee preferente zorgverzekeraars actief zijn. Hoe meer de focus in de contractering op de regio ligt, hoe meer het verschil in inkoopbeleid voelbaar wordt. De meest recente NZa-monitor bevestigt dit. Onder andere CZ en VGZ hebben zich landelijk gecommitteerd om dit probleem op te lossen. Op woensdag 21 juli (9.30-10.30 uur) organiseren we een (online) ledensessie over de samenloop problematiek in opmaat naar een gesprek met verzekeraars (CZ en VGZ). Aanmelden of input leveren? Mail naar Judith Knotters (InEen)

berichten wordt geladen
EXPLODED_ERASE_DETONATOR_005
 
 

EXPLODED_ERASE_DETONATOR_2
 
 
berichten wordt geladen

Kijk voor meer evenementen en informatie op link.ineen.nl/bijeenkomsten

 
 
EXPLODED_ERASE_DETONATOR_